NL
FR
EN
DE

BIO

Sinds een aantal koorknapen van het Antwerps Kathedraalkoor ergens diep in de jaren ’80 minder devote paden ging bewandelen, is Voice Male een begrip in Vlaanderen en ver daarbuiten. Al ruim 2 decennia vertolken ze eigenzinnige bewerkingen van bekende popsongs.

 

De echte doorbraak komt er in 1999 wanneer de groep deelneemt aan Eurosong met het nummer This is my life. Ze winnen de preselecties niet, maar worden wel de publiekslievelingen. Drie weken lang zijn ze het vocale huisorkest van het TV1-programma De Grote Prijs Bart Peeters. Ze verzorgen het voorprogramma van Mariah Carey en zingen duetten met Henk Hofstede van The Nits, Belle Perez (Hijo de la Luna,2002) en de Zuid-Afrikaanse Amanda Strydom.

 

Met de Turkse Sertab Erener nemen ze Zor Kadin op. Voice Male reist naar Istanbul voor de opnames van een videoclip, diverse televisieshows en een indrukwekkend openluchtconcert in het Grieks-Romeinse theater van Efeze. In 2000 wordt Zor kadin een gigantische hit en staat het nummer wekenlang op 1 in de Turkse hitparade. Sertab wint voor haar land het Eurovisiesongfestival in 2003.

 

Voor Voice Male gaat het ondertussen snel. Er volgen talloze live radio- en televisieoptredens, uitverkochte theatertournees en zomerfestivals zoals Marktrock, Maanrock, maar ook La Nuit des Choeurs in de abdij van Villers-la-Ville.

 

In 2004 krijgt de groep de "Contemporary A capella Recording Award"  in de categorie Best folk/world song voor het nummer  'Green leaves of summer'.

 

De volgende jaren brengt de band CD’s uit waarop niet alleen covers staan, maar ook eigen werk zoals Inside of me, If I had you here en If you will stay. De Arenbergschouwburg is de ideale locatie voor premières van shows of de releases van CD’s: Goody Bag (2006), On Stage (2007) en Hitstuff (2008).

 

In Nederland breekt Voice Male pas echt door vanaf 2009 met Voice Male at the Movies. In België kunnen ze daarvoor samenwerken met de Kinepolisgroep, in Nederland met het prachtige Theater Tuschinski in Amsterdam. Ze zijn te gast bij Giel Beelen (3FM) en al snel volgen De wereld draait door, X De Leeuw en een duet met de Nederlandse zangeres Do tijdens de KRO’s Kerstspecial.

 

Voice Male theatershows zijn meestal opgebouwd rond een bepaald thema. Zo is hun Ladies First (2011-2013) een ode aan alle vrouwen die hen muzikaal geïnspireerd hebben. Onder meer Nina Simone, Madonna, Dalida, The Andrew Sisters, Aretha Franklin en Christina Aguilera passeren de revue.

 

De voorbije 15 jaar zongen deze 6 mannen niet minder dan 10 full albums bij elkaar en toerden ze met evenveel theaterprogramma’s door België, Nederland en Duitsland. De groep speelde meer dan 2000 keer in binnen- en buitenland en vierde dat jubileum uitgebreid in de Antwerpse Roma.

 

Begin 2014 vraagt de radiozender Q-music hen om elke vrijdag een cover van een recente hit te brengen in Ornelis en Rogiers Showtime. Ze verrassen met bewerkingen van artiesten als Maroon 5, John Legend, Shakira & Rihanna, Miley Cyrus, Avicii, Stromae, Ellie Gouding en Daft Punk. De CD Voice Male Friday the Radio Sessions is daar het resultaat van.

 

Voice Male is een selfmade Vocal Pop Group die zich niet gemakkelijk in één of ander hoekje laat drummen. Hun repertoire is breed en luchtig, met een vleugje cabaret in de theaters en stevige, bekende hits voor de zomerfestivals. Al jaren tekenen ze zelf voor hun regie, arrangementen, artwork en CD-opnames.

 

 voicemale group photo
ONS BOEKEN